Zázvorovica – Zázvorový likér s medom a citrónmi



AutorMartin
NáročnosťZačiatočník
ShareTweetSave
Zázvorovica - domáci zázvorový likér s medom a citrónmi
Celkový čas30 min.

Zázvorovica - Zázvorový likér s medom a citrónmi

 2 l jemnej vodky 40%
 500 g očisteného zázvoru
 600 g medu
 3 väčšie citróny
1

Ako sa pripravuje Zázvorovica - Zázvorový likér s medom a citrónmi ?

Čerstvý zázvor dobre umyjeme a očistíme kefkou. Takto pripravený ho narežeme na malé kúsky a vložíme do čistej 3 litrovej najlepšie sklenenej uzatvárateľnej nádoby.

2

Do nakrájaného zázvoru pridáme odšťavené citróny bez dužiny a kôstok a spolu s vodkou zmes ponorným mixérom poriadne rozmixujeme.

3

Uzatvorenú sklenenú nádobu odložíme na tmavé a chladné miesto na 3 až 5 dní, pričom obsah každý deň premiešame.

4

Odležanú zázvorovicu pevne vytlačíme cez čistú handričku alebo prepasírujeme cez jemné sitko, pridáme tekutý med, dobre rozmiešame a rozdelíme do čistých uzatvárateľných fliaš.

Zázvorovicu uskladníme na tmavom a chladnom mieste.

5

Na zdravie.

Kategória,

 

Rozmýšľali ste nad výrobou VAŠEJ DOMÁCEJ ŠUNKY bez konzervantov a chemických prísad?  Potom potrebujete kvalitnú, rokmi preverenú formu na šunku alebo pečeňový syr.  Na tomto odkaze nájdete širokú ponuku profesionálnych foriem vhodných aj na domáce použitie.  Formy sú v rôznych veľkostiach od 1 kg vloženého diela až po veľké 6 kg formy.  Sú pevné, odolné a jednoduché na obsluhu pri vkladaní a vyberaní mäsa.  Kvalitná mäsiarska forma poteší každého domáceho údenárskeho majstra a je zmysluplným darčekom. 

Prísady

 2 l jemnej vodky 40%
 500 g očisteného zázvoru
 600 g medu
 3 väčšie citróny

Postup

1

Ako sa pripravuje Zázvorovica - Zázvorový likér s medom a citrónmi ?

Čerstvý zázvor dobre umyjeme a očistíme kefkou. Takto pripravený ho narežeme na malé kúsky a vložíme do čistej 3 litrovej najlepšie sklenenej uzatvárateľnej nádoby.

2

Do nakrájaného zázvoru pridáme odšťavené citróny bez dužiny a kôstok a spolu s vodkou zmes ponorným mixérom poriadne rozmixujeme.

3

Uzatvorenú sklenenú nádobu odložíme na tmavé a chladné miesto na 3 až 5 dní, pričom obsah každý deň premiešame.

4

Odležanú zázvorovicu pevne vytlačíme cez čistú handričku alebo prepasírujeme cez jemné sitko, pridáme tekutý med, dobre rozmiešame a rozdelíme do čistých uzatvárateľných fliaš.

Zázvorovicu uskladníme na tmavom a chladnom mieste.

5

Na zdravie.

Zázvorovica – Zázvorový likér s medom a citrónmi