Bravčová krkovička na grile
Bravčová krkovička na grile je určite jeden zo základných receptov našich grilovačiek.
Pridávam jednoduchý a osvedčený recept na chutnú, mäkkú, nevysušenú a hlavne nepripálenú krkovičku.
Bravčovú krkovičku umyjeme pod prúdom studenej vody, osušíme čistou utierkou a narežeme na 2 cm rezne, ktoré mierne posolíme, okoreníme na hrubo mletým čiernym korením a vyklepeme na asi 1,5 cm, teda nie natenko.
V samostatnej nádobe si do 100 ml oleja pridáme polievkovú lyžicu grilovacieho korenia, pár kvapiek sójovej omáčky, prelisované 2 - 3 strúčiky cesnaku, lyžicu kečupu, lyžicu horčicu a rozmiešame. Pomer korenín môžeme zmeniť podľa potreby a vlastného uváženia. Marinádu si môžeme dochutiť podľa vlastnej fantázie, napríklad pridaním čerstvých alebo sušených byliniek.
Naklepané mäso do pripravenej zmesi namáčame, odkladáme a zatláčame jedno na druhé do misky, ktorú zakrytú odložíme na 12 hodín do chladničky. Zmesi má byť akurát, mäso by v nej nemalo plávať.
Naložené mäso grilujeme do mäkka, najlepšie metódou nepriameho grilovania na dierovanej grilovacej miske. Tieto grilovacie misky sa dnes dajú bežne kúpiť a po umytí ich môžeme viac krát použiť.
Vhodnou prílohou sú zemiaky, prípadne čerstvý chlieb alebo bageta a čerstvý šalát.
Krkovičku môžeme podávať aj ako cigánsku, v rozkrojenej väčšej žemli alebo pletenke.
Bravčová krkovička na grile na žiadnej grilovačke nesklame. Týmto spôsobom môžeme upraviť aj iné druhy mäsa ako napríklad vykostené kura, kuracie prsia, morčacie prsia, bravčové karé prípadne krajší bravčový bôčik.
Prísady
Postup
Bravčová krkovička na grile je určite jeden zo základných receptov našich grilovačiek.
Pridávam jednoduchý a osvedčený recept na chutnú, mäkkú, nevysušenú a hlavne nepripálenú krkovičku.
Bravčovú krkovičku umyjeme pod prúdom studenej vody, osušíme čistou utierkou a narežeme na 2 cm rezne, ktoré mierne posolíme, okoreníme na hrubo mletým čiernym korením a vyklepeme na asi 1,5 cm, teda nie natenko.
V samostatnej nádobe si do 100 ml oleja pridáme polievkovú lyžicu grilovacieho korenia, pár kvapiek sójovej omáčky, prelisované 2 - 3 strúčiky cesnaku, lyžicu kečupu, lyžicu horčicu a rozmiešame. Pomer korenín môžeme zmeniť podľa potreby a vlastného uváženia. Marinádu si môžeme dochutiť podľa vlastnej fantázie, napríklad pridaním čerstvých alebo sušených byliniek.
Naklepané mäso do pripravenej zmesi namáčame, odkladáme a zatláčame jedno na druhé do misky, ktorú zakrytú odložíme na 12 hodín do chladničky. Zmesi má byť akurát, mäso by v nej nemalo plávať.
Naložené mäso grilujeme do mäkka, najlepšie metódou nepriameho grilovania na dierovanej grilovacej miske. Tieto grilovacie misky sa dnes dajú bežne kúpiť a po umytí ich môžeme viac krát použiť.
Vhodnou prílohou sú zemiaky, prípadne čerstvý chlieb alebo bageta a čerstvý šalát.
Krkovičku môžeme podávať aj ako cigánsku, v rozkrojenej väčšej žemli alebo pletenke.
Bravčová krkovička na grile na žiadnej grilovačke nesklame. Týmto spôsobom môžeme upraviť aj iné druhy mäsa ako napríklad vykostené kura, kuracie prsia, morčacie prsia, bravčové karé prípadne krajší bravčový bôčik.