Čas na prípravu10 min.Doba varenia30 min.Celkový čas40 min.
Bravčová krkovička na grile
1 kg bravčovej krkovičky
soľ
mleté čierne korenie
100 ml oleja
3 strúčiky cesnaku
3 kvapky sójovej omáčky
grilovacie korenie
kečup
horčica
1Bravčová krkovička na grile je určite jeden zo základných receptov našich grilovačiek.
Pridávam jednoduchý a osvedčený recept na chutnú, mäkkú, nevysušenú a hlavne nepripálenú krkovičku.
2Bravčovú krkovičku umyjeme pod prúdom studenej vody, osušíme čistou utierkou a narežeme na 2 cm rezne, ktoré mierne posolíme, okoreníme na hrubo mletým čiernym korením a vyklepeme na asi 1,5 cm, teda nie natenko.
Marináda :
3V samostatnej nádobe si do 100 ml oleja pridáme polievkovú lyžicu grilovacieho korenia, pár kvapiek sójovej omáčky, prelisované 2 - 3 strúčiky cesnaku, lyžicu kečupu, lyžicu horčicu a rozmiešame. Pomer korenín môžeme zmeniť podľa potreby a vlastného uváženia. Marinádu si môžeme dochutiť podľa vlastnej fantázie, napríklad pridaním čerstvých alebo sušených byliniek.
Naklepané mäso do pripravenej zmesi namáčame, odkladáme a zatláčame jedno na druhé do misky, ktorú zakrytú odložíme na 12 hodín do chladničky. Zmesi má byť akurát, mäso by v nej nemalo plávať.
Naložené mäso grilujeme do mäkka, najlepšie metódou nepriameho grilovania na dierovanej grilovacej miske. Tieto grilovacie misky sa dnes dajú bežne kúpiť a po umytí ich môžeme viac krát použiť.
Prílohy :
4Vhodnou prílohou sú zemiaky, prípadne čerstvý chlieb alebo bageta a čerstvý šalát.
Krkovičku môžeme podávať aj ako cigánsku, v rozkrojenej väčšej žemli alebo pletenke.
Variácie :
5Bravčová krkovička na grile na žiadnej grilovačke nesklame. Týmto spôsobom môžeme upraviť aj iné druhy mäsa ako napríklad vykostené kura, kuracie prsia, morčacie prsia, bravčové karé prípadne krajší bravčový bôčik.
Rozmýšľali ste nad výrobou VAŠEJ DOMÁCEJ ŠUNKY bez konzervantov a chemických prísad? Potom potrebujete kvalitnú, rokmi preverenú formu na šunku alebo pečeňový syr. Na tomto odkaze nájdete širokú ponuku profesionálnych foriem vhodných aj na domáce použitie. Formy sú v rôznych veľkostiach od 1 kg vloženého diela až po veľké 6 kg formy. Sú pevné, odolné a jednoduché na obsluhu pri vkladaní a vyberaní mäsa. Kvalitná mäsiarska forma poteší každého domáceho údenárskeho majstra a je zmysluplným darčekom.
Prísady
1 kg bravčovej krkovičky
soľ
mleté čierne korenie
100 ml oleja
3 strúčiky cesnaku
3 kvapky sójovej omáčky
grilovacie korenie
kečup
horčica
Postup
1Bravčová krkovička na grile je určite jeden zo základných receptov našich grilovačiek.
Pridávam jednoduchý a osvedčený recept na chutnú, mäkkú, nevysušenú a hlavne nepripálenú krkovičku.
2Bravčovú krkovičku umyjeme pod prúdom studenej vody, osušíme čistou utierkou a narežeme na 2 cm rezne, ktoré mierne posolíme, okoreníme na hrubo mletým čiernym korením a vyklepeme na asi 1,5 cm, teda nie natenko.
Marináda :
3V samostatnej nádobe si do 100 ml oleja pridáme polievkovú lyžicu grilovacieho korenia, pár kvapiek sójovej omáčky, prelisované 2 - 3 strúčiky cesnaku, lyžicu kečupu, lyžicu horčicu a rozmiešame. Pomer korenín môžeme zmeniť podľa potreby a vlastného uváženia. Marinádu si môžeme dochutiť podľa vlastnej fantázie, napríklad pridaním čerstvých alebo sušených byliniek.
Naklepané mäso do pripravenej zmesi namáčame, odkladáme a zatláčame jedno na druhé do misky, ktorú zakrytú odložíme na 12 hodín do chladničky. Zmesi má byť akurát, mäso by v nej nemalo plávať.
Naložené mäso grilujeme do mäkka, najlepšie metódou nepriameho grilovania na dierovanej grilovacej miske. Tieto grilovacie misky sa dnes dajú bežne kúpiť a po umytí ich môžeme viac krát použiť.
Prílohy :
4Vhodnou prílohou sú zemiaky, prípadne čerstvý chlieb alebo bageta a čerstvý šalát.
Krkovičku môžeme podávať aj ako cigánsku, v rozkrojenej väčšej žemli alebo pletenke.
Variácie :
5Bravčová krkovička na grile na žiadnej grilovačke nesklame. Týmto spôsobom môžeme upraviť aj iné druhy mäsa ako napríklad vykostené kura, kuracie prsia, morčacie prsia, bravčové karé prípadne krajší bravčový bôčik.
Bravčová krkovička na grile