Krupicové knedličky do polievky s petržlenom



Reklama

AutorMartin
NáročnosťZačiatočník

ShareTweetSave

Krupicové knedlíčky do polievky s petržlenom

Čas na prípravu5 min.Doba varenia3 min.Celkový čas8 min.

Krupicové knedličky do polievky s petržlenom

1

Pre rýchlosť a jednoduchosť prípravy sú krupicové knedličky do polievky s petržlenom obľúbenou závarkou. Dajú sa použiť do vývarov a bujónov, zeleninových polievok, do hustých sýtych polievok. Maďarskí kuchári ich pridávajú do slávnej rybacej polievky halászlé .

Postup :
2

Do väčšieho hrnčeka rozbijeme jedno vajíčko. Najlepšie bude domáce vajíčko s prefarbeným žĺtkom, pretože čím je krajší žĺtok, tým krajšie budú knedličky. Pridáme nadrobno nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať alebo pažítku, prípadne použijeme sušenú petržlenovú vňať a dobre zamiešame.

Do hrnčeka ďalej pridáme 2 - 4 polievkové lyžice hrubej krupice, množstvo závisí na veľkosti použitého vajíčka, 1 polievkovú lyžicu oleja alebo tuku z variacej sa polievky, 1 polievkovú lyžicu polievky, dochutíme troškou soli alebo vegety a vidličkou rozmiešame. Ak bude spracovaná zmes tuhšia, budú tuhšie aj knedlíčky, ak chceme mäkšie, pridáme 2-4 lyžice polievky podľa potreby. Zvlášť mäkké budú, ak ich necháme hodinku postáť, takže záleží na kuchárovi, aké knedlíčky chce pripraviť.

Zo zmesi vykrajujeme koncom mokrej polievkovej lyžice menšie knedličky, ktoré vkladáme do vriacej polievky, no len vtedy ak polievku hneď celú aj s knedličkami skonzumujeme. Celý proces varenia je veľmi rýchly. Knedličky sú hotové keď vyplávajú napovrch, polievku hneď odstavíme. Varením a státím v teplej polievke sa rozpadávajú, čo nie je ani chutné, ani pekné.
Iným spôsobom knedličky zavaríme v samostatnom hrnci v primeranom množstve odobratej polievky alebo v bujóne.

 

Viac informácii o petržlene

Prísady

Postup

1

Pre rýchlosť a jednoduchosť prípravy sú krupicové knedličky do polievky s petržlenom obľúbenou závarkou. Dajú sa použiť do vývarov a bujónov, zeleninových polievok, do hustých sýtych polievok. Maďarskí kuchári ich pridávajú do slávnej rybacej polievky halászlé .

Postup :
2

Do väčšieho hrnčeka rozbijeme jedno vajíčko. Najlepšie bude domáce vajíčko s prefarbeným žĺtkom, pretože čím je krajší žĺtok, tým krajšie budú knedličky. Pridáme nadrobno nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať alebo pažítku, prípadne použijeme sušenú petržlenovú vňať a dobre zamiešame.

Do hrnčeka ďalej pridáme 2 - 4 polievkové lyžice hrubej krupice, množstvo závisí na veľkosti použitého vajíčka, 1 polievkovú lyžicu oleja alebo tuku z variacej sa polievky, 1 polievkovú lyžicu polievky, dochutíme troškou soli alebo vegety a vidličkou rozmiešame. Ak bude spracovaná zmes tuhšia, budú tuhšie aj knedlíčky, ak chceme mäkšie, pridáme 2-4 lyžice polievky podľa potreby. Zvlášť mäkké budú, ak ich necháme hodinku postáť, takže záleží na kuchárovi, aké knedlíčky chce pripraviť.

Zo zmesi vykrajujeme koncom mokrej polievkovej lyžice menšie knedličky, ktoré vkladáme do vriacej polievky, no len vtedy ak polievku hneď celú aj s knedličkami skonzumujeme. Celý proces varenia je veľmi rýchly. Knedličky sú hotové keď vyplávajú napovrch, polievku hneď odstavíme. Varením a státím v teplej polievke sa rozpadávajú, čo nie je ani chutné, ani pekné.
Iným spôsobom knedličky zavaríme v samostatnom hrnci v primeranom množstve odobratej polievky alebo v bujóne.

Krupicové knedličky do polievky s petržlenom