Mäsové guľky zapečené s paradajkami a bylinkami



AutorZuzana
NáročnosťStredná
ShareTweetSave
Mäsové guľky zapečené s paradajkami a bylinkami
Čas na prípravu10 min.Doba varenia40 min.Celkový čas50 min.

Mäsové guľky zapečené s paradajkami a bylinkami

1

Ako pripravíme mäsové guľky zapečené s paradajkami a bylinkami?

750 g pomletého bravčového, hovädzieho, teľacieho alebo morčacieho mäsa osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a roztlačeným cesnakom podľa chuti. Do zmesi pridáme strúhanku, lyžicu hladkej múky, pokrájanú petržlenovú vňať, trošku vody a vajce. Dobre premiešame a tvarujeme guličky asi ako väčšie marhule, ktoré vkladáme do maslom vymasteného pekáča alebo zapekacej misy.

Pomedzi guľky povkladáme zopár bobkových listov, celé čerstvé zelerové, ligurčekové a petržlenové vňate. Čerstvé paradajky sparíme vriacou vodou, ošúpeme ich, rozmiešame s malým paradajkovým pretlakom a tromi lyžicami kečupu. Môžme použiť pohár ošúpaných sterilizovaných paradajok, alebo použijeme 420 ml balenie šúpaných paradajok z obchodu.

Paradajkovú hmotu ochutíme 2-3 strúčikmi roztlačeného cesnaku, bazalkou, oreganom, dobre premiešame a prelejeme cez mäsové guľky. Na 200 stupňoch Celsia pečieme podľa potreby asi 35 minút a na záver z vrchu zagrilujeme alebo zapečieme.

Mäsové guľky podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenom, cestovinami alebo hranolkami.

 

Tu nájdete recept na sterilizované paradajky 

Pestujete si paradajky a zeleninu sami? Tu sú veľmi kvalitné zeleninové špirály.

Prísady

Postup

1

Ako pripravíme mäsové guľky zapečené s paradajkami a bylinkami?

750 g pomletého bravčového, hovädzieho, teľacieho alebo morčacieho mäsa osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a roztlačeným cesnakom podľa chuti. Do zmesi pridáme strúhanku, lyžicu hladkej múky, pokrájanú petržlenovú vňať, trošku vody a vajce. Dobre premiešame a tvarujeme guličky asi ako väčšie marhule, ktoré vkladáme do maslom vymasteného pekáča alebo zapekacej misy.

Pomedzi guľky povkladáme zopár bobkových listov, celé čerstvé zelerové, ligurčekové a petržlenové vňate. Čerstvé paradajky sparíme vriacou vodou, ošúpeme ich, rozmiešame s malým paradajkovým pretlakom a tromi lyžicami kečupu. Môžme použiť pohár ošúpaných sterilizovaných paradajok, alebo použijeme 420 ml balenie šúpaných paradajok z obchodu.

Paradajkovú hmotu ochutíme 2-3 strúčikmi roztlačeného cesnaku, bazalkou, oreganom, dobre premiešame a prelejeme cez mäsové guľky. Na 200 stupňoch Celsia pečieme podľa potreby asi 35 minút a na záver z vrchu zagrilujeme alebo zapečieme.

Mäsové guľky podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenom, cestovinami alebo hranolkami.

Notes

Mäsové guľky zapečené s paradajkami a bylinkami