Vyprážaný karfiol s tatárskou omáčkou
Karfiol ponoríme na pár minút do studenej vody aby sme vyplavili prípadnú háveď a malým nožíkom poodkrajujeme ružičky, pričom menšie sú krajšie. Do väčšieho hrnca dáme studenú vodu, osolíme a dáme variť. Keď nám voda začne vrieť, pridáme ružičky karfiolu, ktoré varíme na miernom ohni 8-10 minút.
Karfiol nesmieme úplne uvariť, má byť len obvarený a to tak, aby sa nám pri obalovaní nerozpadával. Po obvarení vyberieme, necháme vychladnúť a obalíme v trojobale, v hladkej múke, rozšľahaných vajciach do ktorých pridáme soľ a v strúhanke. Môžeme nechať chvíľku obschnúť a nakoniec vypražíme vo väčšom množstve oleja dozlata.
Asi najlepšou prílohou sú zemiaky varené v pare s maslom a petržlenom a tatárska omáčka s malou lyžičkou pikantu.
Prísady
Postup
Karfiol ponoríme na pár minút do studenej vody aby sme vyplavili prípadnú háveď a malým nožíkom poodkrajujeme ružičky, pričom menšie sú krajšie. Do väčšieho hrnca dáme studenú vodu, osolíme a dáme variť. Keď nám voda začne vrieť, pridáme ružičky karfiolu, ktoré varíme na miernom ohni 8-10 minút.
Karfiol nesmieme úplne uvariť, má byť len obvarený a to tak, aby sa nám pri obalovaní nerozpadával. Po obvarení vyberieme, necháme vychladnúť a obalíme v trojobale, v hladkej múke, rozšľahaných vajciach do ktorých pridáme soľ a v strúhanke. Môžeme nechať chvíľku obschnúť a nakoniec vypražíme vo väčšom množstve oleja dozlata.
Asi najlepšou prílohou sú zemiaky varené v pare s maslom a petržlenom a tatárska omáčka s malou lyžičkou pikantu.