Rýchla gulášová polievka z mletého mäsa
Ako sa pripravuje rýchla gulášová polievka z mletého mäsa?
2-3 cibule očistíme, nakrájame na drobno a na masti alebo oleji osmažíme dozlata.
Pridáme 500 g mletého hovädzieho mäsa. Môžeme použiť aj bravčové a dostať je aj mix z mletého bravčového a hovädzieho mäsa avšak pokrm bude mastnejší ako z čistého hovädzieho. Mäso osmažíme na opečenej cibuli, pridáme 1-2 polievkové lyžice mletej papriky, 2-3 lyžice hladkej múky, premiešame a chvíľku spolu za sústavného premiešavania osmážame.
Zalejeme studenou vodou, množstvo podľa vlastného uváženia, pričom menej je niekedy viac, osolíme, premiešame a necháme pár minút odstáť, aby sa nám prípadné hrudky múky rozpustili.
Polievku uvedieme do varu, pridáme mleté čierne korenie, majorán, 2-3 strúčiky roztlačeného cesnaku, sušenú feferónku alebo lyžičku štipľavej papriky a drvenú rascu. Chvíľku povaríme, pridáme očistené, na nie veľké kúsky nakrájané zemiaky, ktoré v polievke uvaríme na miernom ohni do mäkka. Zemiaky by sme nemali rozvariť, pretože v teplej polievke sa budú ešte samovoľne dovárať aj po odstavení hrnca z ohňa.
Na záver posypeme v dlani rozdrveným majoránom premiešame a môžeme podávať.
Gulášová polievka z mletého mäsa je najlepšia s čerstvým chlebom alebo slaným chrumkavým pečivom.
Do gulášovej polievky môžeme pridať malé lečo alebo nakrájanú čerstvú papriku, huby čerstvé, sušené alebo hubovú drť.
Prísady
Postup
Ako sa pripravuje rýchla gulášová polievka z mletého mäsa?
2-3 cibule očistíme, nakrájame na drobno a na masti alebo oleji osmažíme dozlata.
Pridáme 500 g mletého hovädzieho mäsa. Môžeme použiť aj bravčové a dostať je aj mix z mletého bravčového a hovädzieho mäsa avšak pokrm bude mastnejší ako z čistého hovädzieho. Mäso osmažíme na opečenej cibuli, pridáme 1-2 polievkové lyžice mletej papriky, 2-3 lyžice hladkej múky, premiešame a chvíľku spolu za sústavného premiešavania osmážame.
Zalejeme studenou vodou, množstvo podľa vlastného uváženia, pričom menej je niekedy viac, osolíme, premiešame a necháme pár minút odstáť, aby sa nám prípadné hrudky múky rozpustili.
Polievku uvedieme do varu, pridáme mleté čierne korenie, majorán, 2-3 strúčiky roztlačeného cesnaku, sušenú feferónku alebo lyžičku štipľavej papriky a drvenú rascu. Chvíľku povaríme, pridáme očistené, na nie veľké kúsky nakrájané zemiaky, ktoré v polievke uvaríme na miernom ohni do mäkka. Zemiaky by sme nemali rozvariť, pretože v teplej polievke sa budú ešte samovoľne dovárať aj po odstavení hrnca z ohňa.
Na záver posypeme v dlani rozdrveným majoránom premiešame a môžeme podávať.
Gulášová polievka z mletého mäsa je najlepšia s čerstvým chlebom alebo slaným chrumkavým pečivom.
Do gulášovej polievky môžeme pridať malé lečo alebo nakrájanú čerstvú papriku, huby čerstvé, sušené alebo hubovú drť.