Jahodová pena s čerstvým ovocím
Počas jahodovej sezóny sa u nás jahodová pena s čerstvým ovocím pripravovala aj niekoľkokrát za týždeň, ako deti sme ju milovali. Príprava je rýchla a jednoduchá.
Asi 500 - 700 g čerstvých jahôd očistíme, umyjeme, vložíme do hrnca a pomixujeme ponorným mixérom alebo rozmixujeme v mixéri a prelejeme do hrnca.
Do rozmixovaných jahôd pridáme vanilkový cukor a na miernom ohni miešame metličkou pričom pridávame detskú krupicu. Zahusťujeme nie úplne do husta a ak treba, okyslíme pár kvapkami citrónu. Ak chceme mať výsledok viac nadýchaný, znovu rozmixujeme ponorným mixérom, čím sa nám do vnútra dostane viac vzduchu.
Do pripravených misiek nalejeme najlepšie vanilkový puding. Puding nemusí byť, ale s jahodami tvori výbornú a chutnú kombináciu. Pridáme piškóty, odkôstkované višne, čerešne, sušené hrozienka, ríbezle alebo iné sezónne ovocie a zalejeme uvarenou jahodovou penou. Misky vložíme do chladničky vychladnúť. Pred podávaním môžeme ozdobiť šľahačkou a strúhanou čokoládou. Ak nám dáke misky zostanú, po vychladnutí ich prekryjeme potravinárskou fóliou alebo alobalom. Pokrm takto uchováme aj viac dní.
Jahodová pena s ovocím nesklame, v pekných sklenených miskách alebo pohároch sa dá podávať aj ako ľahký letný dezert.
Ako variáciu môžme do ešte teplej jahodovej zmesi pridať jemný tvaroh a celé to dobre rozmixovať. Na výrobu môžme použiť akékoľvek iné sezónne šťavnaté ovocie.
Prísady
Postup
Počas jahodovej sezóny sa u nás jahodová pena s čerstvým ovocím pripravovala aj niekoľkokrát za týždeň, ako deti sme ju milovali. Príprava je rýchla a jednoduchá.
Asi 500 - 700 g čerstvých jahôd očistíme, umyjeme, vložíme do hrnca a pomixujeme ponorným mixérom alebo rozmixujeme v mixéri a prelejeme do hrnca.
Do rozmixovaných jahôd pridáme vanilkový cukor a na miernom ohni miešame metličkou pričom pridávame detskú krupicu. Zahusťujeme nie úplne do husta a ak treba, okyslíme pár kvapkami citrónu. Ak chceme mať výsledok viac nadýchaný, znovu rozmixujeme ponorným mixérom, čím sa nám do vnútra dostane viac vzduchu.
Do pripravených misiek nalejeme najlepšie vanilkový puding. Puding nemusí byť, ale s jahodami tvori výbornú a chutnú kombináciu. Pridáme piškóty, odkôstkované višne, čerešne, sušené hrozienka, ríbezle alebo iné sezónne ovocie a zalejeme uvarenou jahodovou penou. Misky vložíme do chladničky vychladnúť. Pred podávaním môžeme ozdobiť šľahačkou a strúhanou čokoládou. Ak nám dáke misky zostanú, po vychladnutí ich prekryjeme potravinárskou fóliou alebo alobalom. Pokrm takto uchováme aj viac dní.
Jahodová pena s ovocím nesklame, v pekných sklenených miskách alebo pohároch sa dá podávať aj ako ľahký letný dezert.
Ako variáciu môžme do ešte teplej jahodovej zmesi pridať jemný tvaroh a celé to dobre rozmixovať. Na výrobu môžme použiť akékoľvek iné sezónne šťavnaté ovocie.