Lesnícky tokáň na víne so šampiňónmi



AutorMartin
NáročnosťStredná
ShareTweetSave
Lesnícky tokáň na víne so šampiňónmi
Čas na prípravu20 min.Doba varenia10 min.Celkový čas30 min.

Lesnícky tokáň na víne so šampiňónmi

1

Veľmi chutná minútka lesnícky tokáň na víne so šampiňónmi, je nakrájané karé pripravené v zmesi šampiňónov, sterilizovanej kápie, vína a uhoriek. Mäsová zmes má charakteristickú chuť a vôňu použitých surovín.

600 g bravčového očisteného karé, pokrájame na tenšie hranolky. Mäso osolíme, okoreníme čiernym korením, prestrekneme worcestrom, posypeme lyžičkou kukuričného škrobu a premiešame. Pridáme pár kvapiek oleja a necháme najmenej hodinku odstáť.

Pripravíme si zálievku. V miske zmiešame 1 dcl sladšieho bieleho vína, 0,5 dcl nálevu zo šampiňónov a pol kávovej lyžičky kukuričného škrobu.

V hlbšej teflónovej panvici alebo vo woku rozpálime lyžicu oleja a mäso rýchlo pri vysokej teplote za stáleho premiešavania oddeľujeme od seba, pričom ho opražíme do biela. Pozor, trvá to naozaj krátko! Ak mäso obelie, ihneď ho vyberieme a preložíme späť do misky, inak stvrdne.

Panvicu znovu rozpálime, ak treba pridáme olej a vložíme na tenké mesiačiky nakrájanú cibuľu. Krátko popražíme, pridáme scedené sterilizované šampiňóny nakrájané na plátky, 2 lyžice pokrájanej sterilizovanej kápie, 1 - 2 najemno nakrájané sterilizované uhorky, nakrájanú feferónku a lyžicu kvalitného kečupu. Celú zmes osolíme, okoreníme, pridáme štipku tymianu, prestrekneme worcestrom a minútku za stáleho miešania opečieme.

Pridáme mäso, zalejeme premiešanou zálievkou, premiešavame a keď sa nám pokrm zatiahne odstavíme.

Lesnícky tokáň podávame s hranolkami.

 

Sterilizovaná kápia v sladkokyslom náleve

Sterilizované uhorky v sladkokyslom náleve 

Prísady

Postup

1

Veľmi chutná minútka lesnícky tokáň na víne so šampiňónmi, je nakrájané karé pripravené v zmesi šampiňónov, sterilizovanej kápie, vína a uhoriek. Mäsová zmes má charakteristickú chuť a vôňu použitých surovín.

600 g bravčového očisteného karé, pokrájame na tenšie hranolky. Mäso osolíme, okoreníme čiernym korením, prestrekneme worcestrom, posypeme lyžičkou kukuričného škrobu a premiešame. Pridáme pár kvapiek oleja a necháme najmenej hodinku odstáť.

Pripravíme si zálievku. V miske zmiešame 1 dcl sladšieho bieleho vína, 0,5 dcl nálevu zo šampiňónov a pol kávovej lyžičky kukuričného škrobu.

V hlbšej teflónovej panvici alebo vo woku rozpálime lyžicu oleja a mäso rýchlo pri vysokej teplote za stáleho premiešavania oddeľujeme od seba, pričom ho opražíme do biela. Pozor, trvá to naozaj krátko! Ak mäso obelie, ihneď ho vyberieme a preložíme späť do misky, inak stvrdne.

Panvicu znovu rozpálime, ak treba pridáme olej a vložíme na tenké mesiačiky nakrájanú cibuľu. Krátko popražíme, pridáme scedené sterilizované šampiňóny nakrájané na plátky, 2 lyžice pokrájanej sterilizovanej kápie, 1 - 2 najemno nakrájané sterilizované uhorky, nakrájanú feferónku a lyžicu kvalitného kečupu. Celú zmes osolíme, okoreníme, pridáme štipku tymianu, prestrekneme worcestrom a minútku za stáleho miešania opečieme.

Pridáme mäso, zalejeme premiešanou zálievkou, premiešavame a keď sa nám pokrm zatiahne odstavíme.

Lesnícky tokáň podávame s hranolkami.

Notes

Lesnícky tokáň na víne so šampiňónmi