Lesnícky tokáň na víne so šampiňónmi
Veľmi chutná minútka lesnícky tokáň na víne so šampiňónmi, je nakrájané karé pripravené v zmesi šampiňónov, sterilizovanej kápie, vína a uhoriek. Mäsová zmes má charakteristickú chuť a vôňu použitých surovín.
600 g bravčového očisteného karé, pokrájame na tenšie hranolky. Mäso osolíme, okoreníme čiernym korením, prestrekneme worcestrom, posypeme lyžičkou kukuričného škrobu a premiešame. Pridáme pár kvapiek oleja a necháme najmenej hodinku odstáť.
Pripravíme si zálievku. V miske zmiešame 1 dcl sladšieho bieleho vína, 0,5 dcl nálevu zo šampiňónov a pol kávovej lyžičky kukuričného škrobu.
V hlbšej teflónovej panvici alebo vo woku rozpálime lyžicu oleja a mäso rýchlo pri vysokej teplote za stáleho premiešavania oddeľujeme od seba, pričom ho opražíme do biela. Pozor, trvá to naozaj krátko! Ak mäso obelie, ihneď ho vyberieme a preložíme späť do misky, inak stvrdne.
Panvicu znovu rozpálime, ak treba pridáme olej a vložíme na tenké mesiačiky nakrájanú cibuľu. Krátko popražíme, pridáme scedené sterilizované šampiňóny nakrájané na plátky, 2 lyžice pokrájanej sterilizovanej kápie, 1 - 2 najemno nakrájané sterilizované uhorky, nakrájanú feferónku a lyžicu kvalitného kečupu. Celú zmes osolíme, okoreníme, pridáme štipku tymianu, prestrekneme worcestrom a minútku za stáleho miešania opečieme.
Pridáme mäso, zalejeme premiešanou zálievkou, premiešavame a keď sa nám pokrm zatiahne odstavíme.
Lesnícky tokáň podávame s hranolkami.
Sterilizovaná kápia v sladkokyslom náleve
Sterilizované uhorky v sladkokyslom náleve
Prísady
Postup
Veľmi chutná minútka lesnícky tokáň na víne so šampiňónmi, je nakrájané karé pripravené v zmesi šampiňónov, sterilizovanej kápie, vína a uhoriek. Mäsová zmes má charakteristickú chuť a vôňu použitých surovín.
600 g bravčového očisteného karé, pokrájame na tenšie hranolky. Mäso osolíme, okoreníme čiernym korením, prestrekneme worcestrom, posypeme lyžičkou kukuričného škrobu a premiešame. Pridáme pár kvapiek oleja a necháme najmenej hodinku odstáť.
Pripravíme si zálievku. V miske zmiešame 1 dcl sladšieho bieleho vína, 0,5 dcl nálevu zo šampiňónov a pol kávovej lyžičky kukuričného škrobu.
V hlbšej teflónovej panvici alebo vo woku rozpálime lyžicu oleja a mäso rýchlo pri vysokej teplote za stáleho premiešavania oddeľujeme od seba, pričom ho opražíme do biela. Pozor, trvá to naozaj krátko! Ak mäso obelie, ihneď ho vyberieme a preložíme späť do misky, inak stvrdne.
Panvicu znovu rozpálime, ak treba pridáme olej a vložíme na tenké mesiačiky nakrájanú cibuľu. Krátko popražíme, pridáme scedené sterilizované šampiňóny nakrájané na plátky, 2 lyžice pokrájanej sterilizovanej kápie, 1 - 2 najemno nakrájané sterilizované uhorky, nakrájanú feferónku a lyžicu kvalitného kečupu. Celú zmes osolíme, okoreníme, pridáme štipku tymianu, prestrekneme worcestrom a minútku za stáleho miešania opečieme.
Pridáme mäso, zalejeme premiešanou zálievkou, premiešavame a keď sa nám pokrm zatiahne odstavíme.
Lesnícky tokáň podávame s hranolkami.