Čas na prípravu10 min.Doba varenia45 min.Celkový čas55 min.
Rýchla gulášová polievka z mletého mäsa
500 g hovädzie alebo bravčové mäso
300 g zemiaky
olej alebo bravčová masť
2 ks cibuľa
2 polievkové lyžice mletej papriky
2 polievkové lyžice hladkej múky
mleté čierne korenie
3 strúčiky cesnaku
majorán
drvená rasca
feferónka
voda
soľ
1Ako sa pripravuje rýchla gulášová polievka z mletého mäsa?
2-3 cibule očistíme, nakrájame na drobno a na masti alebo oleji osmažíme dozlata.
Pridáme 500 g mletého hovädzieho mäsa. Môžeme použiť aj bravčové a dostať je aj mix z mletého bravčového a hovädzieho mäsa avšak pokrm bude mastnejší ako z čistého hovädzieho. Mäso osmažíme na opečenej cibuli, pridáme 1-2 polievkové lyžice mletej papriky, 2-3 lyžice hladkej múky, premiešame a chvíľku spolu za sústavného premiešavania osmážame.
2Zalejeme studenou vodou, množstvo podľa vlastného uváženia, pričom menej je niekedy viac, osolíme, premiešame a necháme pár minút odstáť, aby sa nám prípadné hrudky múky rozpustili.
Polievku uvedieme do varu, pridáme mleté čierne korenie, majorán, 2-3 strúčiky roztlačeného cesnaku, sušenú feferónku alebo lyžičku štipľavej papriky a drvenú rascu. Chvíľku povaríme, pridáme očistené, na nie veľké kúsky nakrájané zemiaky, ktoré v polievke uvaríme na miernom ohni do mäkka. Zemiaky by sme nemali rozvariť, pretože v teplej polievke sa budú ešte samovoľne dovárať aj po odstavení hrnca z ohňa.
3Na záver posypeme v dlani rozdrveným majoránom premiešame a môžeme podávať.
Gulášová polievka z mletého mäsa je najlepšia s čerstvým chlebom alebo slaným chrumkavým pečivom.
Variácie :
4Do gulášovej polievky môžeme pridať malé lečo alebo nakrájanú čerstvú papriku, huby čerstvé, sušené alebo hubovú drť.
Prísady
500 g hovädzie alebo bravčové mäso
300 g zemiaky
olej alebo bravčová masť
2 ks cibuľa
2 polievkové lyžice mletej papriky
2 polievkové lyžice hladkej múky
mleté čierne korenie
3 strúčiky cesnaku
majorán
drvená rasca
feferónka
voda
soľ
Postup
1Ako sa pripravuje rýchla gulášová polievka z mletého mäsa?
2-3 cibule očistíme, nakrájame na drobno a na masti alebo oleji osmažíme dozlata.
Pridáme 500 g mletého hovädzieho mäsa. Môžeme použiť aj bravčové a dostať je aj mix z mletého bravčového a hovädzieho mäsa avšak pokrm bude mastnejší ako z čistého hovädzieho. Mäso osmažíme na opečenej cibuli, pridáme 1-2 polievkové lyžice mletej papriky, 2-3 lyžice hladkej múky, premiešame a chvíľku spolu za sústavného premiešavania osmážame.
2Zalejeme studenou vodou, množstvo podľa vlastného uváženia, pričom menej je niekedy viac, osolíme, premiešame a necháme pár minút odstáť, aby sa nám prípadné hrudky múky rozpustili.
Polievku uvedieme do varu, pridáme mleté čierne korenie, majorán, 2-3 strúčiky roztlačeného cesnaku, sušenú feferónku alebo lyžičku štipľavej papriky a drvenú rascu. Chvíľku povaríme, pridáme očistené, na nie veľké kúsky nakrájané zemiaky, ktoré v polievke uvaríme na miernom ohni do mäkka. Zemiaky by sme nemali rozvariť, pretože v teplej polievke sa budú ešte samovoľne dovárať aj po odstavení hrnca z ohňa.
3Na záver posypeme v dlani rozdrveným majoránom premiešame a môžeme podávať.
Gulášová polievka z mletého mäsa je najlepšia s čerstvým chlebom alebo slaným chrumkavým pečivom.
Variácie :
4Do gulášovej polievky môžeme pridať malé lečo alebo nakrájanú čerstvú papriku, huby čerstvé, sušené alebo hubovú drť.
Rýchla gulášová polievka z mletého mäsa